נכתב בתאריך: 30-12-2020
לאור דרישתם של מגדלים וחקלאים רבים נוספים, פיתחה חברת ג'ון דיר המובילה בתחום את מקצרת W170. מקצרה זו נמצאת בטווח שבין שני דגמי המקצרות הנוספים מבית ג'ון דיר– הדגם הבסיסי של W155 ודגם .W235. דגם מקצרה W170 החדש, כולל מנוע בנפח של 4.5 ליטרים, בדומה למנוע המותקן בדגם W155, אולם ההספק שלו גבוה יותר מזה של הדגם הקודם ומגיע ל 173 כ"ס.
מקצרה המותאמת באופן מושלם לדרישות השטח הטבעיות
בימי קדם, נהגו החקלאים לקצור את התבואה באופן ידני בעזרת מגלים וחרמשים. לאחר מכן נאספה התבואה לצרורות, ואלומותיה יובשו בשמש. תהליך זה היה מטבע הדברים איטי ומתמשך, ועם ההתפתחויות הטכנולוגיות פותחו מכונות קציר שונות, שנגררו על ידי שוורים ובהמות משא אחרות. בארצות הברית של המאה התשע עשרה, פותחו מקצרות משוכללות יותר, אך רק במאה העשרים ואחת הגיע השיא הטכנולוגי לפיתוח של מקצרה מתקדמת, שחוזרת אל דרישות החקלאים מהשטח ורותמת את הטכנולוגיה לידיהם.
מגדלים היום נוטים להעדיף מקצרות שטווח ההספק שלהן נע בתחום של 150 ל- 200 כ"ס, ולכן מקצרת W170 תוכננה בהתאמה כבעלת 173 כ"ס לצורך התאמה אופטימאלית לדרישות מהשטח. בנוסף לכך, המקצרה בעלת תכנון וציוד מעולים, כולל מניפת מצנן הפועלת במהירויות משתנות, מצנן בעל יכולת ניקוי עצמי וכן התאמת המקצרה לשולחנות בטווח מגוון משתנה. מנגנון המקצרה גם מאפשר חיבורים וניתוקים מהירים של השולחנות השונים, ומבטיח יעילות מקסימלית בעבודה.
מקצרה זו גם מפוקחת באמצעות מחשב בקרה המאפשר כיול של כל הפרמטרים הנבחרים של שולחן הקציר, וחזרה אל פרמטרים אלו שהוגדרו במועד אחר בלחיצת כפתור. כך ניתן לעבור ביעילות בין מאפיני עבודה שונים המותאמים לקציר של תבואות מסוגים שונים.
יעילות ומהירות שיא
דגם מקצרה W150 עובד במהירות הגבוהה ביותר שקיימת היום בשוק המקצרות, עם מהירות של 44 קמ"ש, ובנוסף לכך מאפשר מערכת ניהוג אוטונומי הנקראת AutoTrac. מערכת זו מאפשרת תפעול נוח ואפקטיבי ביותר לטובת המפעיל, תוך שהיא גם מונעת נסיעה מיותרת לשטחים שכבר נקצרו. מדובר על חיסכון משמעותי בזמן ובדלק, ושמירה על יעילות מירבית.